19.02.2008

Zece Responsabilitati ale unui Tata - de Rev Simion Timbuc

Aproape fiecare tata ajunge sa spuna cel puţin o singură dată: Aş fi dorit sa vină copiii cu un set de instrucţiuni! Nimeni dintre noi nu poate pretinde să aibe toate răspunsurile, există totuşI un set de principii care-L onorează pe Dumnezeu şi noi ca taţi le putem face pentru a ne creşte copiii.
Prezint mai jos o listă de zece responsabilităţi-angajament pentru noi ca taţi. Sper să ne ajute în îndeplinirea marii sarcini de modelare şi formare a noii generaţii, a unor adulţi responsabili.
1. Asigura-le Nevoile Fizice. Copiii în creştere au nevoie de o hrană sănătoasă, îmbrăcăminte adecvată, şi îngrijire de calitate a sănătăţii. Ei au nevoie de protecţie de pericole mici-hrană nesănătoasă (junk food) până la pericole mari-oameni răi, alţi copii periculoşi de la şcoală, etc.
2. Fii Prezent pentru Ei. Când copiii vreau să vorbească cu tine, fă-ţi timp să-i asculţi. Pe cât posibil, participă la conferinţa cu părinţii, concerte de fanfară şi alte activităţi şcolare. Prezenţa ta, atenţia pe care o acorzi şi disponibilitatea faţă de copii va produce un mare impact în viaţa copiilor tăi!
Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: