05.03.2008

Educatia copiilor - de LUIGI MITOI

Relaţia cu Dumnezeu este singurul lucru care dă echilibru oamenilor. Când oamenii se îndepărtează de Dumnezeu, guvernele îşi pird orientarea, minciuna nu mai are limite, datoriile devin neachitabile, discuţiile sunt fară rezultat, politicienii fără caracter, creştinii nu se mai roagă, bisericile îşi pierd puterea, popoarele pacea, oamenii devin imorali, moda devine desfrânată, violenţa creşte...şi copiii noaştrii cresc în acestă lume. Ce trebuie să facem pentru a ne feri copiii şi în general familia de acest rău prezent în lumea în care trăim?
Societatea în care trăim ne ţine prea mult departe de casă şi generosul telefon încearcă neputincios să acopere răul făcut de absenţa părinţilor din viaţa copiilor.
Copiii obişnuiţi fără părinţi acasă, nu-i observă nici când sunt prezenţi, pentru că de cele mai multe ori sunt prezenţi fizic, însă sunt absenţi spiritual. Părinţii absenţi la lecţiile prezentului, vor fi din nefericire prezenţi la consecinţele viitorului. Cei mai mulţi părinţi sunt în prezent absenţi din viaţa copiilor cu intenţia să le asigure viitorul. Adevărul însă este că prezentul copiilor nu este problemă de viitor, ci dimpotrivă viitorul copiilor este o problemă de prezent. Părinţii veşnic absenţi din prezentul copiilor, vor fi mereu prezenţi în absenţa acestora în viitor.
O maşină al cărui şofer coboară în timpul mersului, va merge şi singură, însă încotro se îndreaptă? Locul tatălui, mamei nu-l poate lua nimeni şi nimic.
În familie nu există cursuri la fără frecvenţă şi nici cursuri prin corestpondenţă. Poate un profesor absent să predea cursuri unei clase prezente? Profesorul care predă cursuri de absenţă, va reuşi să formeze o clasă de absenţi, absenţi de la educaţie, caracter, valori creştine, priorităţi...
Copiii au întotdeauna nevoie mai mare de părinţi decât de ce le oferă părinţii, pentru că în jurul vârstei de 4-5 ani copiii au primit deja mai mult de jumătate din toată educaţia pe care o primesc în viaţă. Cea mai mare problemă aici este că nu putem să ne călăuzim copiii pe un drum pe care noi înşine nu mergem. Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: