Căsătoria este prima instituţie pe care Dumnezeu a stabilit-o pe pământ, fiind temelia oricărei societăţi omeneşti. Oamenii s-au îndepărtat de Dumnezeu şi acest nefericit fenomen a avut consecinţe dramatice în primul rând asupra familiei. Cei mai mulţi tineri fiind educaţi în spiritul lumii, au o părere greşită despre familie, lucru care-i împiedică să se căsătorească sau se căsătoresc în neştiinţă şi necredinţă faţă de principiile Creatorului. Odată cu trecerea anilor, s-au conturat zece învăţături greşite despre familie şi din cauza mediatizării, ele influenţează generaţia tânără mai mult decât Biserica şi Biblia la un loc:
1. Bărbaţii au beneficii mai mari în urma căsătoriei decât femeile. De fapt, această mentalitate este reacţia feminismului, prin care femeia nu vrea să îngrijească două sau multe persoane, ci doar pe ea însăşi.
2. Copiii contribuie la unirea soţilor. Nu copilul ajută părinţii, ci invers. Dragostea pentru partener nu vine din prezenţa copiilor.
3. Cheia succesului unei căsnicii de durată este norocul. Adevărul este că norocul stă în pocăinţă, într-o alegere după voia lui Dumnezeu şi într-o viaţă de familie trăită cu responsabilitate, dragoste, răbdare şi multă înţelepciune.
4. Cu cât o femeie este mai instruită, cu atât şansele de a se căsători sunt mai mici. Intenţia feminismului şi modernismului este să descurajeze căsătoria, spunând că doar femeile neinstruite se căsătoresc. Căsătoria, odihna, hrănirea este pentru toate femeile.
5. Cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au posibilitatea de a testa cât de mult se potrivesc unul cu celălalt. Relaţia înaintea căsătoriei înseamnă păcat, or Dumnezeu nu va binecuvânta o astfel de căsnicie. Dacă analizm obiectiv familiile care divorţează, vom constata că cele mai multe dintre ele şi-au permis relaţii intime înainte de căsătorie şi tot felul de alte ,,libertăţi".
6. Oamenii nu se pot aştepta la căsnicii pe viaţă aşa cum se întâmpla în trecut, deoarece astăzi trăim mult mai intens. Dacă intensitatea vieţii este atât de influentă, ea ori schimbă totul, ori nimic, adică mâncarea, băutura, somnul… căsătoria. Este ruşinos pentru generaţia cultă şi elevată a vremurilor noastre, că nu reuşeşte performanţa căsătoriei pentru toată viaţa, ca şi generaţiile trecute.
7. Căsătoria expune la violenţă mai mult decât necăsătoria. Este necinstit să fie asociată căsătoria cu violenţa. O căsătorie normală este întemeiată de oameni normali, având la bază dragostea, iertarea, bunătatea, răbdarea şi mai mult decât orice altceva, o puternică dorinţă pentru binele şi fericirea partenerului.
8. Persoanele căsătorite au o relaţie intimă mai puţin satisfăcătoare decât persoanele singure. O aventură poate fi caracterizată de entuziasm şi patimă, dar niciodată de dragoste.
9. Concubinajul este ca şi căsătoria, oricum ,,bucata de hârtie” nu ţine familia. Certificatul unei maşini sau al unei case nu ţine maşina sau casa, şi totuşi noi nu le cumpărăm niciodată fără certificat.
10. Divorţul este o soluţie pentru căsniciile nefericite. Definiţia căsătoriei este fericirea, iar divorţul este cea mai neinspirată soluţie.
Dacă te temi de Dumnezeu, ţine-te departe de aceste mituri şi luptă-te împotriva lor. Ele necinstesc numele şi cuvântul Creatorului, lovind în prima instituţie a lui Dumnezeu pe pământ, familia. Fără familie nu există nimic, nu există copii, nici părinţi, nu există dragoste, fericire şi protecţie. Familia este mai mult decât concubinaj şi aventuri ieftine, este instituită de Dumnezeu şi El o va proteja până la sfârşit.
Sursa : Bethany
Un comentariu:
sunt de acord cu toate, in afara de prima, care poate fi interpretata in sensul acesta: barbatii nu trebuie sa se astepte sa fie ingrijiti ca niste copii, ci si ei la randul lor trebuie sa ajute o femeie, in unele treburi zilnice. Nu in toate, ca nu ar rezista ea:)
Cred ca o femeie daca nu este ajutata sufera mult, fiindca nu vede recunostinta pt ceea ce face.
Trimiteți un comentariu