24.12.2007

Isus este de mare pret pentru temelia familiei de John Piper

Efeseni 5:21-6:9
Isus este pretios deoarece ne sterge vina. El este pretios deoarece ne ofera viata vesnica. Iar El mai este pretios deoarece prin El suntem impliniti (lit.: devenim autentici, in ideea ca traim viata asa cum am fost creati s-o traim, adica traim pentru scopul cu care am fost creati, n.trad.). Isus Hristos este cel mai important om care a trait vreodata. A-L cunoaste este mai de pret decat a-i cunoaste pe cei mai celebri si mai puternici oameni pe care i-a avut istoria. A fi cunoscut si iubit de catre El este o mai mare cinste decat aceea ca toti sefii de stat sa se plece in prezenta ta. Atunci cand va trece lumea aceasta si vom sta cu totii inaintea scaunului de judecata al lui Dumnezeu, multi dintre voi va veti uita in urma cu rusine si groaza vazand cat de lipsit de importanta a fost locul pe care I l-ati oferit Fiului lui Dumnezeu in vietile voastre: vazand cat de rar I-ati vorbit, cat de putin ati invatat din Cuvantul Sau, cu ce inima impartita erati dispusi la ascultare, cat de ingusta era sfera vietii peste care-L doreati drept Domn. Si in acea zi nu va veti mai mira de ce ati fost atat de nefericiti in viata aceasta: nefericiti la locul de munca, nefericiti la scoala, nefericiti la biserica, nefericiti acasa. Totul va va fi clar: supunerea cu o inima impartita domniei lui Hristos, aratata in trairea noastra de zi cu zi, nu numai ca-l fura pe Hristos de cinstea pe care I-o datoram, dar ne fura si pe noi de bucuria si sensul vietii noastre.
Daca este adevarat, asa cum am vazut saptamana trecuta in Romani 14:9, ca Isus doreste atat de mult sa fie Domn in vietile noastre, incat a murit cu acest scop, atunci nu reiese clar de aici ca Isus doreste sa fie Domn peste fiecare parte a vietii tale? Nu exista moment, loc sau activitate in rutina vietii noastre de zi cu zi in care Isus sa nu doreasca sa fie stapanul nostru, ajutorul nostru si conducatorul nostru. Iar tu nu vei cunoaste niciodata bucurie si implinire in indeplinirea numeroaselor tale sarcini zilnice pana nu I te vei preda in intregime Lui. Adica pana nu Ii vei spune: "Fac tot ce spui, Isuse, la munca. Fac tot ce spui, Isuse, la scoala. Fac tot ce spui, Isuse, la biserica. Isuse, voi face si acasa tot, tot ce spui."

Fiecare isi doreste un camin fericit. Si majoritatea oamenilor doresc un camin in care totul sa aiba sens - un camin care sa aiba o misiune si un destin, dincolo de simpla satisfactie a indeplinirii dorintelor noastre zilnice. Dorim camine in care fiecare persoana sa infloreasca, nu sa paleasca. Camine pline de aroma respectului si nu de mirosul unei continue lipse de apreciere. Camine pline de raset si nu de amaraciune, de conversatii fata-n fata si nu de comentarii sporadice, de pace si nu de conflict, de simtul unei misiuni comune si nu de o introvertire tot mai acuta.
Continuare in pagina anexa

Un comentariu:

Anonim spunea...

La astfel de ganduri profunde nu prea mai ai ce comenta, ramai absolut mut. Nici eu nu comentez, doar vreau sa va spun ca ma bucur foarte mult de ceea ce oferiti si in aceasta pagina. Domnul sa va binecuvinteze!