07.01.2009

DIVORTUL - de Dr. Allen Jones

Sumar:
A. Ce este şi ce nu este motiv pentru divorţ?
B. Cum îi tratezi pe cei divorţaţi?
C. Cei divorţaţi pot face nuntă?
D. Împăcarea
E. Poate fi ordinat cel divorţat?
F. Fii un lucrător înţelept

Omul lui Dumnezeu vorbeşte în numele lui Dumnezeu. De aceea trebuie să cunoască bine Cuvântul lui Dumnezeu. În plus, el trebuie să respecte acest Cuvânt, fiindcă e greşit să dai o învăţătură şi să nu te ţii de ea.

Biblia este în măsură să ne dea cea mai clară şi adevărată învăţătură despre divorţ – aceasta o găsim în N.T.. Învăţătura despre divorţ trebuie să fie din Biblie şi nu din părerile tale pentru că altfel ea va aduce necazuri şi probleme.

Mulţi predicatori nu vorbesc despre divorţ pentru că le este frică de ceea ce vor spune oamenii. Dar dacă nu vei predica despre divorţ vei avea neplăceri şi mai mari, adică vei avea divorţuri în Biserică.

Cu cât oamenii au mai mulţi bani, mai multe posibilităţi, mai multe emisiuni tv., mai multe reviste imorale, cu atât vor divorţa mai mult şi cu atât mai uşor vor accepta divorţul. Cuvântul „divorţ” înseamnă o desfacere legală a căsătoriei, vorbind din punctul de vedere al oamenilor. Deci poţi fi divorţat în ochii oamenilor dar aceasta nu este valabil şi în ochii lui Dumnezeu. Căsătoria este instituită de Dumnezeu, de aceea, cel mai adesea, divorţul întâlnit la oameni nu este biblic.

Dacă există divorţ soţia nu mai este supusă soţului. El nu mai are acces la ea, la trupul ei. Ea
devine singură. Dacă un bărbat este divorţat soţia lui dinainte, ea nu mai este soţia lui.
Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: