14.03.2008

Asteptarile irealiste fata de partenerul tau

Care sunt cateva dintre asteptarile tale irealiste fata de sotul/sotia ta? De cat timp le "tii impotriva" sotului/sotiei tale?

Scenariul Donnei si a lui Steve:

- sotia, foarte sociabila
- sotul, foarte retras si rezervat

Din aceasta cauza au avut numeroase necazuri inca de la inceputul casatoriei lor. Ea a dorit ca sotul ei sa se implice mai mult in activitati sociale. Sotia a insistat atat (suparator de mult!!) de mult ca el sa se implice incat el a devenit plin de resentimente, refuzand in cele din urma sa se mai implice in relatia lor. De cealalta parte, ea a devenit foarte frustrata si a ajuns in punctul in care sa renunte sa mai lupte pentru conservarea casniciei lor.

"De ce nu poate sa se apropie de oameni ca si mine? De ce nu se implica si el? Nu inseamna ca nu-i pasa de casnicia noastra!! M-am saturat sa astept sa se schimbe. Vreau sa se incheie chinul acesta!" acestea au fost unele din expresiile ei de frustrare cu sotul ei. Mariajul lor ajunsese acum intr-un punct de criza. Chiar ameninta sa se destrame!

Acum se aflau impreuna in fata pastorului lor pentru consiliere spirituala. Ascultandu-le povestea, pastorul a realizat ca aveau probleme grave…

In ciuda defectelor (cusururilor, lipsurilor) sotului…totusi sotia era cea care avea asteptari irealiste fata de sotul ei. Aceste asteptari necuvenite se aflau la baza conflictului lor marital. Cu toate acestea, sotului ii pasa de casnicia lor si ar fi dorit schimbarea situatiei. O iubea, dar hartuiala constanta si critica ei necontenita l-a dezgustat enorm. Insistenta sotiei si asteptarile ei l-au adus acum in pragul disperarii.

El spunea ca, "ea nu va fi multumita de mine si nu putea fi fericita cu mine pana ce nu deveneam ca ea. Pana cand nu ma schimbam conform dorintei ei, nu putea fi satisfacuta de mine. Asa ca am renuntat sa mai incerc".

Care au fost problemele care au stat la baza conflictului lor marital? De ce nu se mai intelegeau acum, desi fiecare avea sentimente propice continuarii casniciei lor, plus aveau un juramant de credinta inaintea lui Dumnezeu pe care doreau sa-l respecte?

Pastorul a trebuit sa le explice atunci care sunt asteptarile realiste pe care ar trebui sa le aibe (sotul si sotia) partenerii crestini ai unei casnicii crestine care sa duca la producerea unei schimbari in casnicia lor. Continuare in pagina anexa

Niciun comentariu: