13.08.2010

Rolul sotului in familia crestina

1.Resp0nsabil de a fi cap de familie:

In 1 Corinteni 11:3,aici termenul de “cap”apare de 3 ori si este pus intr.o relatie de subordonare diferita:Dumnezeu->Isus->barbatul->femeia.Prin aceasta structura numita barbat,trebuie sa intelegem ca aceasta este o chemare divina,aceea de a se subordona.Conceptul de “cap al familiei”nu inseamna sa fii sef,rege,domn ci aceasta implica o ierarhizare lumeasca ci o responsabilitate spirituala.

Scopul de a fi cap de familie deriva de la 3 aspecte functionale:

a)Autoritate: sa refecte autoritatea lui Dumnezeu in fanilia sa

b)Responsabilitate: Dumnezeu ii cere sa fie responsabil pt.familia sa

c)Slujire: Matei 20:26-28 are o importanta desoebita si totodata grea.

2.Sotul este chemat sa iubeasca

Cand vorbim in cadrul familiei de iubire,ne referim la dragostea AGAPE,cea care se jerfeste,se daruieste,se manifesta cu bunavointa.Modelul dupa care trebuie sa se inspire trebuie sa fie Isus si trebuie sa.si ghideze familia in asa fel incat sa fie pe placul Lui.

Cheie:Aici trebuie sa supui interesele tale,interesele ei,adica familiei.

3.Sotul trebuie sa conduca familia

Barbatul e responsabil pentru directia unde se indreapta familia.Aici nu mai putem spune ca barbatul trebuie sa fie un bun manager;sa gandeasca pe termen lung un anumit obiectiv,sa fie strategic si totodata sa aibe viziuni potrivite.

4.Barbatul este chemat sa poarte de grija

In cadrul familiei,barbatul are rolul de a ingriji de toate resursele si anume:resurse materiale,spirituale,fizice si emotionale.